Genealogien

 

Startpagina
Omhoog

 

In een genealogie worden alleen de nakomelingen in de mannelijke lijn weergegeven. 

Hier kun je de genealogie van Steven Petersz vinden in een overzichtelijke weergave.

In het ideale geval kun je in een genealogie het gehele nageslacht met dezelfde achternaam terugvinden. In werkelijkheid zijn er in het verleden echter ook situaties geweest waarbij ongetrouwde vrouwelijke Van de Kleuten kinderen hebben gekregen, die dezelfde achternaam als hun moeder hebben meegekregen. Op die manier zijn er dus ook nakomelingen die wel de achternaam Van de Kleut hebben, maar die niet in de genealogie terug te vinden zijn.

Op soortgelijke manier zijn er ook (ongetrouwde) mannelijke Van de Kleuten waarvan de kinderen de achternaam van hun moeder hebben meegekregen. Daardoor kunnen er mannelijke nakomelingen zijn die niet de achternaam Van de Kleut dragen en die wel in de genealogie staan.

Kortom, de genealogie is een beetje een achterhaald concept, zeker nu kinderen niet meer automatisch dezelfde achternaam als hun vader krijgen. De genealogie bevat dus vooral mensen met de achternaam Van de Kleut, maar een aantal zullen ontbreken en anderen met een andere achternaam zullen er wel in staan.