Papieren Archieven

 

Startpagina
Omhoog

 

Alle informatie die via digitale archieven gevonden is, dient eigenlijk te worden geverifieerd door de papieren versie te bekijken. Dit is een enorm en tijdrovend karwei. 

Bij het samenstellen van de stamboom van de familie Van de Kleut is daarom alleen de informatie over de eerste drie generaties verkregen uit het (papieren) Gemeentearchief van Barneveld. Alleen van onduidelijke gedeeltes van de stamboom zullen de originele gegevens worden gezocht.

Deze papieren archieven worden op diverse plaatsen in Nederland bewaard. Per provincie is er een centraal archief (bijvoorbeeld het Gelders Archief voor Gelderland), maar ook veel gemeentes hebben nog een eigen archief (bijvoorbeeld Barneveld). 

bulletGemeente Barneveld
bulletHet Gelders Archief

Het Gelders Archief is gevestigd in Arnhem. Een groot deel van de inventaris van deze archieven is op hun website weergegeven.

Daarnaast zijn er nog de archiefstukken van genealogische verenigingen en instanties, zoals:

bulletde Nederlandse Genealogische Verneniging (NGV)
bullethet Centraal Bureau voor Genealogie (CBG)
bulletde Vereniging Veluwse Geslachten (VVG)

Het archief van het CBG is (tegen een kleine vergoeding) te bezoeken in Den Haag, de bibliotheek van de NGV staat in Weesp, en de bibliotheek van de VVG staat in Barneveld. Deze zijn niet op alle dagen geopend, dus informeer eerst maar de openingstijden.