Vraagtekens

 

Startpagina
Omhoog

 

De informatie die ik krijg of vind is niet altijd volledig, waardoor ik sommige personen met de naam Van de(r) Kleut helaas nog niet heb kunnen plaatsen in de stamboom. Hierdoor blijven er regelmatig een aantal vraagtekens over, die ik heb onderverdeeld in drie categorien:

  1. Actieve Van de(r) Kleut-en op het internet.
  2. Losse Van de(r) Kleut-en van wat langer geleden.
  3. Vermoedelijk goed geplaatste Van de(r) Kleut-en, maar zonder harde bewijzen

De makkelijkste vraagtekens zijn die van categorie 1. Dit zijn de Kleuten waarmee ik contact aan het zoeken ben (geweest), maar waarbij dat nog niet gelukt is. De vraagtekens van categorie 2 zijn relatief het moeilijkste om op te lossen, omdat de informatie vaak ouder is en daardoor lastiger te traceren. Vraagtekens van categorie 2 waarvoor een aannemelijke oplossing werd gevonden, maar waarvoor nog geen harde bewijzen zijn gevonden, zijn in categorie 3 geplaatst.

  1. Categorie 'Actieve Kleuten':

Dit is een lijst met (in het algemeen) jongere Van de Kleut-en, die actief zijn (geweest) op het internet, en/of die gevonden zijn bij het googlen naar hun achternaam. Mogelijk zijn ze al opgenomen in de stamboom, maar heb ik te weinig gegevens gevonden om de koppeling met de stamboom te maken.

bulletGer van de Kleut - Ger is getrouwd met Stefania Barbara Maria Jozefina Lasia en heeft twee zonen.
bulletMarijn van de Kleut - Marijn is op internet beter bekend als Mr.Sinister, een aan de weg timmerende hardcore DJ uit Limburg.
bulletBart van de Kleut - Bart is de zanger van een hardcore band uit Heerlen, genaamd Bloodtrial.
bulletCheryl van de Kleut - Cheryl is fotografe en heeft haar eigen fotostudio in Noord-Brabant.
bulletWilliam van der Kleut - William is vrijwilliger bij de Stichting Aircraft Recovery Group 1940-1945. Het kan zijn dat hij dezelfde persoon is als William van de Kleut is, de zoon van Gerrit en Geertje van de Kleut-van Bergen.

  1. Categorie 'Losse Kleuten':

De aanwijzingen over het bestaan van deze personen zijn gedateerd en onvolledig, waardoor ik ze nog niet heb kunnen plaatsen in de stamboom.

bulletSteven van de Kleut - Steven is vermoedelijk geboren in 1883 in Barneveld, en op 1-jarige leeftijd overleden in Barneveld op 28-1-1885. Steven was de zoon van Gijsbert van de Kleut en Hendrikje van der Pol. Er is geen link gevonden tussen de ouders en de rest van de stamboom.
bulletAalt van de Kleut - Aalt is geboren op 26-11-1908 en overleden op 21-1-1995. Aalt is samen met zijn vrouw Gerritje Scholtus begraven in Wormerveer.
bullet Evertje van de Kleut Evertje is geboren omstreeks 1913. Evertje trouwde met Willem Jan Busser, zoon van Gerrit Busser en Francina Pater. Willem Jan is geboren omstreeks 1913 en overleden in Maarn op 24-09-1934. Evertje is mogelijk de dochter van Cornelis en Evertje van de Kleut-Hazeleger.

  1. Categorie 'vermoedelijk goed geplaatste Van de(r) Kleut-en':

De Van de Kleut-en in deze categorie hebben een voor de hand liggende plaats in de stamboom gekregen, hoewel hier (nog) geen harde bewijzen voor gevonden zijn. Aanvullende info is nodig om deze personen hun definitieve plek te geven. Anderen zijn onterecht in de online databases terecht gekomen met de achternaam 'Van der Kleut' en horen dus niet thuis in de stamboom. 

bulletHendrikje (Heintje) van de Kleut (geb. vr 1794) - Hoewel er geen directe aanwijzingen voor zijn, neem ik aan dat Heintje van de Kleut een dochter was van Steven (Jansen) van de Kleut (ged. 3-3-1765) en Aaltje (Hendriks) van Woudenberg. Op basis van haar vermoedelijke geboortedatum kan het bijna niet anders zijn dan dat zij een kind was van Steven Jansen, aangezien Steven Jansen degene is die op 9-10-1812 de geslachtsnaam Van de Kleut heeft aangenomen. Aan de andere kant werden bijna alle kinderen van Steven Jansen genoemd in het gedenkschrift van Jan Stevensen, maar Heintje (en ook Jannetje) niet. Mogelijk is dit omdat beiden ten tijde van het opstellen van het gedenkschrift (n 10-7-1843) al waren overleden, of omdat ze in ongenade waren geraakt bij hun familie. Jannetje heeft bijvoorbeeld 3 kinderen gekregen waarvan in hun overlijdensaktes de vader niet wordt genoemd.
bullet Johan George van der Kleut (geb. vr 1932) - Van deze Johan George is niet bekend wie zijn ouders zijn. Hij is (vermoedelijk) getrouwd met Gerarda Kaldenberg, waarmee hij op 14-8-1952 een zoon kreeg (genaamd Johan George), welke een dag later is overleden. Het is logisch te veronderstellen dat Johan George van der Kleut (geb. vr 1932) een kleinzoon is van Wilhelmina Hogenkamp en Johan George van de Kleut (geb. ca. 1875), een zoon van Teunis van de Kleut (geb. 5-10-1834) en Everdina Johanna Brouwer. Johan George (geb. ca. 1875) is waarschijnlijk niet de vader van Johan George (geb. vr 1932) aangezien hij overleden is in 1922, al ruim voor de vermoedelijke geboortedatum van Johan George (geb. vr 1932). Ik heb daarom aangenomen dat tussen beiden in nog een andere Johan George van de(r) Kleut (geb. 1900-1910) heeft gezeten. Het is echter ook mogelijk dat Johan George van der Kleut (geb. vr 1932) al geboren was vr 1922, en dus wel een zoon is van Johan George van de Kleut (geb. ca. 1875). In de tussentijd is de familienaam schijnbaar veranderd van Van de Kleut in Van der Kleut. Kun je het nog volgen?
bulletNikolaas van der Kleut - Volgens de overlijdensakte is Nikolaas geboren rond 1821 en overleden in Driel op 16-9-1877. Nikolaas is (opnieuw volgens de akte) de zoon van Nikolaas van der Kleut en Antonia Kouwenberg. Er is geen link gevonden tussen de ouders en de rest van de stamboom. Dit komt omdat er hier sprake is van een typefout, schrijffout of onduidelijk handschrift op de oorspronkelijke akte. Het betreft hier Nicolaas van der Vleut (geb. 4-2-1821 te Driel) en maakt dus geen deel uit van de stamboom.
bulletJakoba van der Kleut - Jakoba trouwde met Johannes Ackermans. Jakoba en Johannes kregen een zoon, Christiaan Ackermans, ongeveer 1 maand oud overleden op 16-05-1888 in Driel. Ook hier is een fout gemaakt, aangezien het Jacoba van der Vleut betreft (geb. 27-1-1860 te Driel).