Parentelen

 

Startpagina
Omhoog
Toelichting
Vraagtekens

 

Hieronder vindt je een aantal links naar de stamboom. De gegevens uit de 'oude doos' hebben geleid tot één grote stamboom, maar er zijn ook nog een paar losse takken. De losse takken ontstaan doordat ik wel gegevens van een aantal personen heb gevonden, maar ze nog niet heb kunnen koppelen aan hun ouders (zie ook de knop 'Vraagtekens' hiernaast).

De vroegst gevonden stamvader 'Van de Kleut' is momenteel Steven Petersz (waarschijnlijk gedoopt in Barneveld in 1691). Zijn vader en moeder waren mogelijk Peter Henricksz en Baetjen Willems. De relatie tussen Steven Petersz en zijn vermoedelijke ouders is echter nog niet met zekerheid vastgesteld. Steven Petersz wordt dan ook (voorlopig) beschouwd als de 'stam' van de stamboom. De stamboom is hier weergegeven als een parenteel. In een parenteel staan alle bekende nakomelingen van de stamvader weergegeven:

bulletParenteel Steven Petersz (ged. in 1691)

Je kunt een parenteel het snelst doorzoeken door met de zoekfunctie in je browser (meestal Cntrl-F) te zoeken naar een voornaam of naar de achternaam van een partner. Met behulp van de 'links' in de parenteel kun je ook eenvoudig naar eerdere en latere generaties klikken.

Het kan natuurlijk zijn dat je jezelf niet kunt terugvinden in de stamboom. Dit komt doordat recente persoonsgegevens niet openbaar zijn. Nog levende personen worden dus alleen opgenomen in de stamboom als hun gegevens zijn aangeboden door henzelf of door hun naaste familie. Stuur me dus je gegevens toe als je ook een plek wilt in de stamboom (zie oproep).

Wanneer je de stamboom in een meer grafische vorm wilt doorzoeken, klik dan hier.

Verspreiding

De eerste generaties 'Van de Kleut' zijn in de omgeving van Barneveld gebleven. In latere jaren hebben een aantal voorouders ook andere streken van de wereld bevolkt. De nieuwe 'kolonies' zijn hieronder apart weergegeven. Via de links kun je naar de bijbehorende plek in de parenteel van Steven Petersen springen.

bulletRegio Ede (Steven van de Kleut, geb. 1823)
bulletRegio Arnhem (Teunis van de Kleut, geb. 1834)
bulletRegio Zuid-Limburg (Jan van de Kleut, geb. ca.1851)
bullet Canada 1 (Harmen van de Kleut, geb. 1924)
bullet Canada 2 (Willem (Bill) van de Kleut, geb. 1927)
bulletNieuw-Zeeland (Steven van de Kleut, geb. 1929)
bulletItalië (Corry van de Kleut, geb. 1943)
bulletSpanje (Richard van de Kleut, geb. 1960)
bulletBelgië (Dinie van de Kleut, geb. ?)
bulletZwitserland (Gina van de Kleut, geb. ?)
bulletFrankrijk/Engeland (Giz van de Kleut, geb. 1947)
bulletDuitsland (Johanna van de Kleut, geb. 1975)

 

Van de Kleut vs. Van der Kleut vs. Van der Kluit

In de loop der eeuwen zijn er meerdere malen schrijffouten gemaakt in de diverse aktes en registers. Meestal waren de schrijffouten incidentele gevallen, die later weer gecorrigeerd zijn. In een aantal gevallen is het echter denkbaar dat er niet gecorrigeerd is. 

Er zijn twee momenten waarop de naam Van der Kleut mogelijk is blijven voortbestaan. De familienaam Van der Kleut (en ook Van der Kluit) kan allereerst zijn ontstaan bij de aangifte van geboorte van de kinderen van Woutertje van de Kleut. Zie voor meer uitleg deze link. Ook kan de familienaam Van der Kleut begin 20e eeuw zijn ontstaan in de akten van een aantal Johan George's van de(r) Kleut (zie ook hiernaast bij de link 'Vraagtekens'). 

Elke 'Van de Kleut' weet dat je ook vandaag de dag je achternaam aan iedereen moet spellen. Men is sneller geneigd 'Van der Kleut' te zeggen en te schrijven dan 'Van de Kleut'. Toch is het aantal 'Van der Kleut'-en in de minderheid.

Tot het tegendeel bewezen is worden de 'Van der Kleut'-en en 'Van der Kluit'-en meegenomen in de stamboom. Er zijn een aantal 'Van der Kleut'-en die ik nog niet (definitief) heb kunnen plaatsen in de stamboom (zie ook de knop 'Vraagtekens' hiernaast).